Jeszcze nieco wody upłynie nim zacznę sie przerzucac na nowy format, ale ostatnio zacząłem czytać recenzje wydań Blu żeby sie nieco zorientować w temacie na przyszłość, a że nawet jesli zacznę kupować BR to raczej będa to tylko nieliczne, wybrane tytuły, to warto wiedzieć, które filmy rzeczywiście powalają swoją jakością, a których lepiej unikać.
W tym temacie podawajcie wydania Blu o których wiadomo że są rzeczywiście udane.
Pierwszą z takich pozycji, które chciałbym postawić na swojej półce jest Braveheart film sam w sobie rewelacyjny, bede do niego na pewno regularnie wracac, więc warto w Blu zainwestować, zwłaszcza, że o jego wydaniu na Blu słyszałem wiele dobrego, a screeny pokazane w tej recenzji rzeczywiście zrywają czapkę: http://www.dvdtimes.co.uk/content/id/71 ... heart.html
Mam tylko nadzieję, że nie okaże się że to bedzie ocenzurowana wersja (jak wydania DVD w częsci europesjkich krajów), cenzura co prawda nie jest znaczna (dotyczy bodaj tylko sceny w której Wallace podrzyna gardło jednemu gościowi), ale na Blu nawet najmniejsza zdyskwalifikowała by dla mnie wydanie.